Recept

Tagliatelle s telecím masem, vínem a smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6407

Ingredience

1 ks Cibule
4 polévková lžíce Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
170 ml Smetana 33% (šlehačka)
50 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kýta
600 g Těstoviny Tagliatelle
5 l Voda pitná
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,022 kcal
Kilojoule 4 277kJ
32% Sacharidy 115 g
48% Tuky 36 g
35% Sodík 693 mg
91% Bílkoviny 51 g

Tagliatelle s telecím masem, vínem a smetanou postup přípravy receptu:

1

Telecí maso nakrájíme na nudličky, obalíme v mouce smíchané se solí a pepřem a na rozehřátém másle orestujeme dohněda. Vyjmeme, na zbylém másle opečeme dozlatova na kolečka nakrájenou cibuli, přilijeme víno a zprudka vaříme dokud se část tekutiny neodpaří. Poté přidáme vývar a smetanu a opět odpaříme část tekutiny. Ochutíme solí, pepřem a ke konci vaření vložíme maso.

2

Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

3

Rozdělíme na talíře.

4

Do omáčky vmícháme lžíci parmazánu, přelijeme jí těstoviny, posypeme zbytkem parmazánu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept