Tvarohové knedlíky se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové knedlíky se švestkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 64070 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Citronová kůra |
1 ks | Cukr vanilka |
70 g | Máslo čerstvé |
70 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g | Pšeničná krupice |
1 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
1 kg | Švestky |
250 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 82,3mg |
Draslík | 416,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 934,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Rum, Sůl, Švestky, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pšeničná krupice, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové knedlíky se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo smícháme s měkkým tvarohem, krupicí, hladkou moukou, solí a vejcem. Těsto necháme odležet v ledničce asi 2 hodiny. |
2 | Z těsta nakrájíme čtverečky, do kterých balíme čerstvé švestky (místo pecky můžeme vložit kousek marcipánu - není to však nutné.) |
3 | Knedlíky vaříme ve vodě s vanilkovým cukrem, kouskem citronové kůry a s rumem podle velikosti 8-10 minut. |
4 | Po uvaření knedlíky vyjmeme z vody a podáváme teplé. |
Poznámka
Podáváme se strouhaným tvarohem nebo orestovanou skořicovou strouhankou, můžeme doplnit švestkovým ragú a zmrzlinou ze slivovice.