Jednoduchý recept

Klasická cibulačka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 64071
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

300 g Cibule
20 g Cukr krupice
1 l Hovězí vývar základní
50 ml Martell cognac
100 g Máslo čerstvé
5 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř 4 barev
1 špetka Sůl
5 ks Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 362 kcal
Kilojoule 1 514kJ
8% Sacharidy 30 g
29% Tuky 22 g
36% Sodík 727 mg
18% Bílkoviny 10 g

Klasická cibulačka postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky široké asi 0,5cm.

2

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme několik snítek čerstvého tymiánu, nadrcený barevný pepř a nakrájenou cibuli. Orestujeme do zlatohnědé barvy, potom zastříkneme koňakem a necháme vyvařit. Nakonec přilijeme vývar, dochutíme cukrem, případně mírně osolíme. (Polévku můžeme lehce zahustit máslovou jíškou, není to však nutné.)

3

Ihned podáváme.

Poznámka

Podáváme se sýrovými krutonky nebo gratinujeme sýrem (nejvhodnější je gruyére), polévku můžeme posypat nasekanou petželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept