Jednoduchý recept

Krémová polévka ze sušených hříbků

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 145 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (21%)
ID receptu: 64072
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

30 g Česnek
100 g Cibule
50 g Créme fraiche
1 kávová lžička Divoké koření celé
50 g Hříbky sušené
50 g Máslo čerstvé
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rozmarýn čerstvý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
300 ml Vývar drůbeží
100 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 357 kcal
Kilojoule 1 494kJ
4% Sacharidy 15 g
32% Tuky 24 g
15% Sodík 300 mg
9% Bílkoviny 5 g

Krémová polévka ze sušených hříbků postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s kuřecím vývarem přidáme hříbky, očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, oloupanou, nakrájenou cibuli a česnek, svazek rozmarýnu a divoké koření, v němž by mělo převládat nové koření a bobkový list. Necháme vařit alespoň 2 hodiny.

2

Potom zahustíme jíškou připravenou z másla a hladké mouky. Necháme dalších 25 minut provařit. Nakonec polévku zjemníme smetanou, podle chuti dosolíme, vymixujeme s máslem a creme fraîche a ještě přecedíme.

Poznámka

Můžeme podávat se svatojakubskou mušlí a s ragú z hříbků, šalotky, česneku, rozmarýnu a velkolisté petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept