Krémová polévka ze sušených hříbků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová polévka ze sušených hříbků
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 145 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 64072 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
30 g | Česnek |
100 g | Cibule |
50 g | Créme fraiche |
1 kávová lžička | Divoké koření celé |
50 g | Hříbky sušené |
50 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rozmarýn čerstvý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
300 ml | Vývar drůbeží |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 35,0mg |
Draslík | 205,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 586,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 65,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Divoké koření celé, Hříbky sušené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová polévka ze sušených hříbků postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s kuřecím vývarem přidáme hříbky, očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, oloupanou, nakrájenou cibuli a česnek, svazek rozmarýnu a divoké koření, v němž by mělo převládat nové koření a bobkový list. Necháme vařit alespoň 2 hodiny. |
2 | Potom zahustíme jíškou připravenou z másla a hladké mouky. Necháme dalších 25 minut provařit. Nakonec polévku zjemníme smetanou, podle chuti dosolíme, vymixujeme s máslem a creme fraîche a ještě přecedíme. |
Poznámka
Můžeme podávat se svatojakubskou mušlí a s ragú z hříbků, šalotky, česneku, rozmarýnu a velkolisté petrželky.