Nejlepší bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší bábovka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64074 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
300 g | Cukr krupice |
250 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
350 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Na formu | |
---|---|
50 g | Máslo čerstvé |
2,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Na posypání | |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 412,7mg |
Draslík | 157,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 407,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nejlepší bábovka postup přípravy receptu:
1 | Větší formu na bábovku vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 160 °C. |
2 | V míse ušleháme do pěny cukr se žloutky a vejcem. Bílky se solí vyšleháme do pevného sněhu. |
3 | Ke žloutkové pěně přimícháme rozpuštěné máslo a střídavě mouku a vlažné mléko. Vymícháme hladké těsto, do kterého lehce „zabalíme“ sníh z bílků. |
4 | Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme asi 35 – 45 minut. |
5 | Bábovku necháme lehce zchladnout, opatrně vyklopíme na mřížku, posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout. |