Nejlepší banánová bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší banánová bábovka
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64075 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
3 ks | Banány |
200 g | Cukr krupice |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
150 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka polohrubá |
2 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Voda pitná |
Na formu | |
---|---|
50 g | Máslo čerstvé |
2,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Na posypání | |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 98g |
---|---|
Cholesterol | 121,8mg |
Draslík | 639,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 158,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nejlepší banánová bábovka postup přípravy receptu:
1 | Větší formu na bábovku vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C. |
2 | V míse utřeme změklé máslo s cukrem do pěny. Přidáme rozšlehaná vejce a rozmačkané banány s vodou. Dobře promícháme a vsypeme mouku, v které jsme rozmíchali kypřicí prášek. Vymícháme hladké těsto, které vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme asi 40 – 45 minut. |
3 | Upečenou bábovku necháme lehce zchladnout, opatrně vyklopíme na mřížku, posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout. |
Tato bábovka je fajn, jen doporučuji o celkem dost snížit množství cukru. Dala jsem 130 g + 1 vanilkový cukr. A příště dám ještě o něco méně, na mě je bábovka i teď celkem dost sladká. Navíc jsem přidala trochu mleté skořice a místo lžíce vody jsem dala lžíci citronové šťávy do banánů.