Hovězí vývar s kapáním - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí vývar s kapáním
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64087 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 l | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 207,8mg |
Vláknina | 150,0mg |
Vitamín A | 271,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí vývar s kapáním postup přípravy receptu:
1 | V misce vidličkou smícháme mouku s jedním vejcem, potom přidáme druhé vejce a sůl. Znovu dobře promícháme. |
2 | Masový vývar přivedeme k varu, zvolna vlijeme připravené kapání (nejlépe přes vidličku) a krátce povaříme. |
3 | Polévku před podáváním posypeme nasekanou pažitkou. |