Jednoduchý recept

Pesto z pistácií

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 64095
Kategorie: Omáčky studené

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Limetková šťáva
130 ml Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
80 g Pistácie
1 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Rajčata sušená Bio

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 815 kcal
Kilojoule 3 412kJ
4% Sacharidy 15 g
111% Tuky 83 g
10% Sodík 199 mg
16% Bílkoviny 9 g

Pesto z pistácií postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si namočíme na 1-2 hodiny do studené vody sušená rajčata. Omyjeme bazalkové a petrželové lístky a necháme je osušit. Oloupané stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Zralé velké rajče oloupeme, rozkrojíme, semínka vydlabeme lžičkou a dužinu pokrájíme na kostičky. Sušená namočená rajčata pokrájíme na proužky.

2

V mixéru nejdříve najemno rozmixujeme pistácie s česnekem, postupně budeme do mixéru přidávat kousky čersvého rajčete, pak sušené rajče, poté bylinky, podle chuti sůl a pepř. Mezitím ještě postupně do mixéru přiléváme olej (100ml). Mixujeme do doby, až pesto bude jemné koncistence. Nakonec ho dochutíme limetkovou šťávou.

3

Hotové pesto si dáme do sklenice, zalijeme ještě olejem (asi 30ml), sklenici uzavřeme a odložíme do chladničky.

Poznámka

Pesto použijeme podle chuti k různým druhům zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept