Pesto z pistácií - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pesto z pistácií
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 64095 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Limetková šťáva |
130 ml | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
80 g | Pistácie |
1 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Rajčata sušená Bio |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 536,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 605,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Limetková šťáva, Pistácie, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel hladkolistá, Rajčata sušená Bio nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pesto z pistácií postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si namočíme na 1-2 hodiny do studené vody sušená rajčata. Omyjeme bazalkové a petrželové lístky a necháme je osušit. Oloupané stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Zralé velké rajče oloupeme, rozkrojíme, semínka vydlabeme lžičkou a dužinu pokrájíme na kostičky. Sušená namočená rajčata pokrájíme na proužky. |
2 | V mixéru nejdříve najemno rozmixujeme pistácie s česnekem, postupně budeme do mixéru přidávat kousky čersvého rajčete, pak sušené rajče, poté bylinky, podle chuti sůl a pepř. Mezitím ještě postupně do mixéru přiléváme olej (100ml). Mixujeme do doby, až pesto bude jemné koncistence. Nakonec ho dochutíme limetkovou šťávou. |
3 | Hotové pesto si dáme do sklenice, zalijeme ještě olejem (asi 30ml), sklenici uzavřeme a odložíme do chladničky. |
Poznámka
Pesto použijeme podle chuti k různým druhům zeleniny.