Hruška a jablka s vanilkovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hruška a jablka s vanilkovým krémem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 64098 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Vanilkový krém | |
---|---|
40 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Olej kokosový |
40 g | Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce | Růžová voda |
4 polévková lžíce | sirup agávový |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vanilkový lusk |
Ovoce | |
2 polévková lžíce | Brusinky sušené |
0,5 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
1 polévková lžíce | Hrozinky |
1 ks | Hrušky |
2 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
2 polévková lžíce | Sirup javorový |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 615,3mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 112,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Ořechy vlašské, Sůl, Brusinky sušené, Hrozinky, Hrušky, Jablka, Sirup javorový, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Růžová voda, Vanilkový lusk, Olej z vlašských ořechů mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej kokosový, Citrónová šťáva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hruška a jablka s vanilkovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Ořechy a loupané mandle si namočíme do studené vody několik hodin předem. Poté je pokrájíme na menší kusy a dáme do mixéru. Přidáme k nim zrníčka ze 2 vanilkových lusků, agávový sirup, vodu, špetku soli, kokosový olej a vše mixujeme tak dlouho, až vznikne hladký vanilkový krém. |
2 | Omytá jablka a hrušku osušíme, rozkrojíme na poloviny, vyřízneme jadřince, ovoce pokrájíme na silnější plátky, které dáme do mísy. Posypeme je skořicí, pokapeme olejem, sirupem, přidáme omyté sušené brusinky a hrozinky, nakonec pokapeme citrónovou šťávou a promícháme. |
3 | Ovoce polijeme vanilkovým krémem a podáváme. |