Recept

Hruška a jablka s vanilkovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 64098
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Vanilkový krém
40 g Mandle
2 polévková lžíce Olej kokosový
40 g Ořechy vlašské
2 polévková lžíce Růžová voda
4 polévková lžíce sirup agávový
1 špetka Sůl
2 ks Vanilkový lusk
Ovoce
2 polévková lžíce Brusinky sušené
0,5 polévková lžíce Citrónová šťáva
1 polévková lžíce Hrozinky
1 ks Hrušky
2 ks Jablka
1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
2 polévková lžíce Sirup javorový
0,5 kávová lžička Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 441kJ
17% Sacharidy 63 g
50% Tuky 38 g
6% Sodík 122 mg
15% Bílkoviny 8 g

Hruška a jablka s vanilkovým krémem postup přípravy receptu:

1

Ořechy a loupané mandle si namočíme do studené vody několik hodin předem. Poté je pokrájíme na menší kusy a dáme do mixéru. Přidáme k nim zrníčka ze 2 vanilkových lusků, agávový sirup, vodu, špetku soli, kokosový olej a vše mixujeme tak dlouho, až vznikne hladký vanilkový krém.

2

Omytá jablka a hrušku osušíme, rozkrojíme na poloviny, vyřízneme jadřince, ovoce pokrájíme na silnější plátky, které dáme do mísy. Posypeme je skořicí, pokapeme olejem, sirupem, přidáme omyté sušené brusinky a hrozinky, nakonec pokapeme citrónovou šťávou a promícháme.

3

Ovoce polijeme vanilkovým krémem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept