Zapečená krupicová kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená krupicová kaše
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 641 |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
30 g | Hrozinky |
20 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko plnotučné |
130 g | Pšeničná krupice |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 215,0mg |
Draslík | 114,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 211,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená krupicová kaše postup přípravy receptu:
1 | Do vroucího mléka přidáme špetku soli a přisypáváme tence krupici. |
2 | Za stáleho míchání uvaříme v hustou kaši. |
3 | Necháme prochladnout, promícháme s cukrem a žloutky, rozinkami a vanilkou. |
4 | Na závěr lehce vmícháme sníh z bílků a dáme ve vymazaném pekáčku zapéct do předem zahřáté trouby. |