Španělské kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělské kuře
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6410 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Brambory |
6 stroužek | Česnek |
800 g | Kuře |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno červené |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 150,0mg |
Draslík | 995,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kuře, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Španělské kuře postup přípravy receptu:
1 | Do igelitového sáčku s moukou, solí, pepřem a paprikou dáme porce kuřecího masa a obalíme. |
2 | Poté osmahneme na oleji a vyjmeme. |
3 | Do stejného hrnce dáme česnek a cibuli a smažíme. |
4 | Přidáme nakrájená rajčata a papriky, dáme zpět maso, přidáme víno, vývar, nakrájené, oloupané brambory, olivy, osolíme, opepříme a hodinu vaříme. |