Jednoduchý recept

Šalotky v červeném víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64100
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
30 g Máslo čerstvé
500 g Šalotka
1 špetka Sůl
125 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 186 kcal
Kilojoule 779kJ
7% Sacharidy 26 g
8% Tuky 6 g
4% Sodík 74 mg
6% Bílkoviny 3 g

Šalotky v červeném víně postup přípravy receptu:

1

V kastrolu na rozpuštěném másle necháme zpěnit oloupané šalotky. Potom šalotky posypeme cukrem a za stálého obracení necháme zkaramelizovat. Zalijeme je vínem tak, aby byly téměř ponořené, osolíme a krátce povaříme.

2

Kastrol se šalotkami dáme do trouby a šalotky zvolna pečeme při 150°C asi 1,5 hodiny. Víno se má odpařit na konzistenci sirupu.

3

Můžeme podávat teplé i vychladlé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept