Jednoduchý recept

Smažené plátky lilku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64101
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 hrst Bazalka
2 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Lilek
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 43 kcal
Kilojoule 182kJ
2% Sacharidy 8 g
4% Tuky 3 g
10% Sodík 197 mg
3% Bílkoviny 2 g

Smažené plátky lilku postup přípravy receptu:

1

Omytý lilek podélně nakrájíme na plátky silné asi 0,5cm. Plátky osolíme, naskládáme na sebe na talíř a necháme asi 30 minut stát. Potom plátky osušíme.

2

V pánvi na rozehřátém oleji postupně plátky smažíme po obou stranách. Po usmažení je necháme okapat na papírové utěrce.

3

V pánvi nakonec osmažíme nadrobno nakrájený česnek.

4

Osmažené plátky lilku vrátíme do pánve, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a přidáme lístky bazalky. Pod pokličkou necháme vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept