Jednoduchý recept

Nakládané žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64103
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
2 kávová lžička Cukr krupice
125 ml Ocet kvasný lihový
125 ml Olej rostlinný
3 kávová lžička Pepř černý celý
1 hrst Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl
1 kg Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 303 kcal
Kilojoule 1 269kJ
4% Sacharidy 15 g
35% Tuky 26 g
16% Sodík 324 mg
13% Bílkoviny 7 g

Nakládané žampiony postup přípravy receptu:

1

V kastrolu přivedeme k varu ocet s cukrem a se solí. Ve směsi postupně dusíme očištěné žampiony, vždy 4-5 minut. Žampiony necháme okapat na více vrstvách papírových utěrek.

2

Podušené žampiony spolu s nasekaným česnekem, s nadrceným celým pepřem, bobkovými listy a nasekanou petrželkou naskládáme do čisté sklenice. Zalijeme olejem tak, aby houby byl úplně ponořené. Sklenici uzavřeme a necháme v chladničce nejméně 2 dny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept