Nakládané žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nakládané žampiony
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64103 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
125 ml | Ocet kvasný lihový |
125 ml | Olej rostlinný |
3 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 hrst | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 738,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 32,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cukr krupice, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nakládané žampiony postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu přivedeme k varu ocet s cukrem a se solí. Ve směsi postupně dusíme očištěné žampiony, vždy 4-5 minut. Žampiony necháme okapat na více vrstvách papírových utěrek. |
2 | Podušené žampiony spolu s nasekaným česnekem, s nadrceným celým pepřem, bobkovými listy a nasekanou petrželkou naskládáme do čisté sklenice. Zalijeme olejem tak, aby houby byl úplně ponořené. Sklenici uzavřeme a necháme v chladničce nejméně 2 dny. |