Jednoduchý recept

Nejlepší bramboráky

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Nejlepší bramboráky 5 1
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64109
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

8 ks Brambory
8 stroužek Česnek
0,3 kávová lžička Kmín drcený
0,5 polévková lžíce Majoránka
80 ml Mléko polotučné
80 g Mouka polohrubá
100 ml Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 431 kcal
Kilojoule 1 803kJ
11% Sacharidy 39 g
37% Tuky 27 g
7% Sodík 136 mg
17% Bílkoviny 10 g
Nejlepší bramboráky
  • Nejlepší bramboráky
  • 1
  • Nejlepší bramboráky
  • 2
  • Vložit obrázek

Nejlepší bramboráky postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nastrouháme najemno, scedíme a dáme do mísy. Česnek utřeme se solí.

2

K bramborám přidáme česnek, koření, rozšlehané vejce, mouku a tolik mléka, aby bylo těsto středně husté.

3

Na troše rozpáleného oleje smažíme tenčí placičky, které odkládáme na ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Nejlepší bramboráky
Dělala jsem malé bramboráčky, sůl a koření přidala dle potřeby. Použila jsem větší brambory, na čtyři porce 1 kg. Každopádně palec nahoru, byly fajn s čerstvou majoránkou ze zahrádky. sunglasses

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept