Nejlepší bramboráky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší bramboráky
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64109 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
8 ks | Brambory |
8 stroužek | Česnek |
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
80 ml | Mléko polotučné |
80 g | Mouka polohrubá |
100 ml | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 63,3mg |
Draslík | 755,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 97,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín drcený, Majoránka, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nejlepší bramboráky postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nastrouháme najemno, scedíme a dáme do mísy. Česnek utřeme se solí. |
2 | K bramborám přidáme česnek, koření, rozšlehané vejce, mouku a tolik mléka, aby bylo těsto středně husté. |
3 | Na troše rozpáleného oleje smažíme tenčí placičky, které odkládáme na ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. |
Dělala jsem malé bramboráčky, sůl a koření přidala dle potřeby. Použila jsem větší brambory, na čtyři porce 1 kg. Každopádně palec nahoru, byly fajn s čerstvou majoránkou ze zahrádky.