Rigatoni s klobásou chorizo a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rigatoni s klobásou chorizo a rajčaty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6411 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
250 g | Klobása Chorizo |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
425 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
375 g | Těstoviny Rigatoni |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 59,1mg |
Draslík | 286,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rigatoni s klobásou chorizo a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kolečka a při nízké teplotě doměkka opečeme. Přidáme na plátky nakrájenou klobásu a opékáme 2-3min. |
2 | Poté přidáme drcená rajčata, nakrájenou chilli papričku, zalijeme vínem, ochutíme solí a pepřem a promícháme. |
3 | Přivedeme k varu, teplotu snížíme a 15-20min zvolna provaříme. |
4 | Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. |
5 | Vrátíme je do hrnce, zalijeme omáčkou a dobře promícháme. Rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a nakrájenou petrželkou a podáváme. |