Kořeněný camembert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněný camembert
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64110 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cibule |
1 špetka | Kmín drcený |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
160 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 31,2mg |
Vláknina | 841,7mg |
Vitamín A | 265,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněný camembert postup přípravy receptu:
1 | Camembert a máslo (obojí má mít pokojovou teplotu) rozmačkáme v misce vidličkou, přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a vše rozmělníme na hladkou hmotu. Přilijeme pivo, promícháme, osolíme, opepříme, okmínujeme a nakonec přidáme mletou papriku. Znovu vše dobře promícháme. |
Poznámka
Pomazánkou potíráme tmavý chléb, zdobíme plátky cibule a nakládanou okurkou.