Česneková bageta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česneková bageta
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64112 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bageta |
3 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 146g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 383,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 2,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česneková bageta postup přípravy receptu:
1 | V misce ušleháme změklé máslo se solí a citronovou šťávou do pěny. Vmícháme prolisovaný česnek. |
2 | Bagetu několikrát šikmo nakrojíme v odstupech asi 4cm, ale nedokrojíme. Do vzniklých zářezů vetřeme připravené česnekové máslo, potom zářezy stiskneme k sobě a bagetu zabalíme do alobalu. |
3 | Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut. |
4 | Bagetu podáváme teplou v rozevřeném alobalu. |