Nejlepší bramborový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší bramborový salát
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64113 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kg | Brambory |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
400 g | Majonéza |
300 g | Mrkev kořen |
400 g | Okurky nakládané |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 528,4mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,5mg |
Vitamín E | 10,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Cukr krupice, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Majonéza, Okurky nakládané, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nejlepší bramborový salát postup přípravy receptu:
1 | Ve vodě uvaříme omyté brambory, zeleninu a vejce. Vše vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | V míse promícháme s okapaným hráškem, na kostičky nakrájenými okurkami, najemno nakrájenou a spařenou cibulí. Přidáme hořčici, trochu nálevu z okurek, majonézu, sůl, pepř a cukr. Dobře promícháme a ozdobíme posekanou petrželovou natí. Před podáváním necháme vychladit. |
Tento salát je dobrý. Nedávám hrášek a nesehnala jsem petrželku. Cibuli dávám červenou, její spaření je dobrý nápad, salát vydrží déle (nekvasí) a díky spaření cibule nenadýmá. Hodnotím kladně.