Nejlepší bublanina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší bublanina
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64115 |
Kategorie: | Bublaniny |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
300 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
600 g | Jahody zahradní |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
130 ml | Mléko polotučné |
435 g | Mouka polohrubá |
130 ml | Olej rostlinný |
6 ks | Vejce slepičí |
Na pekáč | |
---|---|
40 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Na posypání | |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 120g |
---|---|
Cholesterol | 255,5mg |
Draslík | 511,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 294,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,5mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Jahody zahradní, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nejlepší bublanina postup přípravy receptu:
1 | Jahody opláchneme a necháme okapat. Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Před pečením troubu předehřejeme na 180 °C. |
2 | V míse pečlivě rozšleháme do husté pěny vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. |
3 | Do pěny poté přidáváme mléko, olej, nastrouhanou citronovou kůru a mouku, v níž jsme rozmíchali kypřicí prášek. |
4 | Těsto vlijeme do pekáče, poklademe ovocem a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut. |
5 | Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem. |
Bublanina je opravdu moc dobrá a vláčná. Jde ji samozřejmě připravit i s jiným ovocem. Tuto bublaninu peču už několik let jen s drobnou změnou, že dávám 150 g oleje a 150 g mléka. Dá se použít i moučkový cukr. Peču na hlubokém plechu s okraji vyloženém papírem na pečení. Z tohoto množství je 12 kousků ke kávě , bublanina je krásně vysoká a ovoce nepadá na dno. Jahody jsem měla větší, tak jsem je nakrájela na menší kousky a trochu pocukrovala. Pekla jsem při teplotě cca 170°C. Doporučuji vyzkoušet a dávám palec nahoru.
Opravdu ta nejlepší bublanina!