Recept

Nejlepší cikánské řezy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64124
Kategorie: Řezy

Ingredience

Na 1. těsto
50 g Cukr krupice
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
140 g Máslo čerstvé
180 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Na 2. těsto
140 g Cukr krupice
3 kávová lžička Kakao - prášek
140 g Ořechy vlašské
3 polévková lžíce Rum
2 špetka Skořice mletá
3 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 454 kcal
Kilojoule 1 900kJ
12% Sacharidy 44 g
38% Tuky 28 g
1% Sodík 29 mg
15% Bílkoviny 8 g

Nejlepší cikánské řezy postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem. Před pečením předehřejeme troubu na 170 °C.

2

Ze surovin na 1. těsto vypracuje hladké těsto, rozválíme na 3 mm silnou placku, přeneseme na plech a pečeme zhruba 10 minut. Poté vyndáme a potřeme ořechovou hmotou, kterou si připravíme.

3

Na hmotu umeleme ořechy, z bílků vyšleháme pevný sníh, do kterého zašleháme cukr. Poté lehce vmícháme ořechy, kakao, skořici a rum.

4

Těsto vrátíme do trouby a dopečeme. Ještě teplé krájíme na kostky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept