Nejlepší citronová marmeláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší citronová marmeláda
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64126 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Citrony |
600 g | Cukr krupice |
2 balení | Gelfix Extra |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 182,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 37,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 96,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gelfix Extra nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Nejlepší citronová marmeláda postup přípravy receptu:
1 | Citrony ve vlažné vodě pečlivě okartáčujeme, vodu 2 x vyměníme. |
2 | Citrony nakrájíme na tenká kolečka, odstraníme pecky a v 500 ml vody necháme do druhého dne. |
3 | Druhý den vsypeme cukr a na velmi mírném plameni vaříme alespoň 50 minut. Poté rozmixujeme, přivedeme do varu a vmícháme želírovací přípravek smíchaný se lžící cukru. Necháme přejít varem a plníme do skleniček. |
4 | Skleničky na 5 minut obrátíme dnem vzhůru, poté otočíme a necháme vychladnout. |