Nejlepší cupcakes - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší cupcakes
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64127 |
Kategorie: | Cupcake |
Ingredience
175 g | Cukr krupice |
2,5 polévková lžíce | Kakao - prášek |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
20 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Na krém | |
---|---|
120 g | Cukr krupice |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 86,6mg |
Draslík | 147,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 94,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí, Cukr krupice, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nejlepší cupcakes postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo utřeme s cukrem do husté pěny. Poté vmícháme kakao a rozšlehaná vejce. Postupně vmícháváme mouku, v níž jsme rozmíchali sůl a kypřicí prášek, a mléko. Vymícháme hladké těsto, vlijeme do formiček a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme zhruba 20 minut. Po upečení necháme dortíčky vychladnout. |
2 | V mezičase připravíme krém. Ve vodní lázni (dbáme, aby se nádoba s bílky nedotýkala vody) šleháme bílky se špetkou soli, postupně zašleháváme cukr. Šleháme, dokud nevznikne lesklá, pevná hmota. Poté mísu sejmeme z vodní lázně a šleháme dalších asi 5 minut. |
3 | Vychladlé dortíčky zdobíme cukrářským sáčkem. |
Poznámka
Na ozdobení můžeme použít čokoládové hoblinky nebo čokoládovou rýži.