Matjesová pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Matjesová pomazánka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64140 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Jablka |
10 ks | Matjesy - filet |
1 ks | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Pažitka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 100,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 437,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Matjesy - filet mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Matjesová pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Omyté matjesy, oloupané, jádřince zbavené jablko, oloupanou cibuli a nakládanou okurku nadrobno nakrájíme a vsypeme do mísy. |
2 | Vše pokapeme olejem a vmícháme najemno nakrájenou pažitku. |
Poznámka
Pomazánku podáváme s tmavým celozrnným chlebem.