Recept

Sušené pohankové müsli se semínky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 17 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 64149

Ingredience

3 polévková lžíce Brusinky sušené
6 polévková lžíce Dýňová semínka
3 polévková lžíce Hrozinky
5 polévková lžíce Lněné semínko
50 g Meruňky sušené
2 polévková lžíce Olej kokosový
60 g Oříšky piniové
300 g Pohanka
5 polévková lžíce Sirup javorový
1 kávová lžička Skořice mletá
6 polévková lžíce Slunečnice loupaná
1 špetka Sůl mořská
2 polévková lžíce Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
4 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 500kJ
21% Sacharidy 75 g
41% Tuky 31 g
3% Sodík 54 mg
28% Bílkoviny 15 g

Sušené pohankové müsli se semínky postup přípravy receptu:

1

Den předem si namočíme pohanku do studené vody v poměru 1:2. Druhý den namočenou pohanku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, okapanou dáme do mísy. Přidáme k ní rozdrcená lněná semínka, loupaná slunečnicová semínka, dýňová semínka světlá i tmavá, pokrájené ořechy, strouhaný jemný kokos, omyté hrozinky, brusinky, sušené meruňky, které pokrájíme na malé kousky, špetku soli, vlahý tekutý kokosový olej, sirup, mletou skořici, mletý zázvor a vodu.

2

Vše v míse promícháme a rozložíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem.

3

Troubu zapneme na nejnižší stupeň, dvířka mírně pootevřeme a müsli sušíme přibližně 4-5 hodin.

Poznámka

Toto množství si rozdělíme na 5 dílů - každý den můžeme müsli snídat s kokosovým nebo mandlovým mlékem. Pokud máme sušičku, müsli sušíme v sušičce při 40°C přibližně 4 hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept