Jednoduchý recept

Rigatoni se salámem a čerstvými bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6415
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

75 g Anglická slanina
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
125 ml Hovězí vývar základní
20 g Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
200 g Salám Poličan
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny Rigatoni
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 761 kcal
Kilojoule 3 184kJ
16% Sacharidy 59 g
47% Tuky 35 g
31% Sodík 619 mg
46% Bílkoviny 26 g

Rigatoni se salámem a čerstvými bylinkami postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na kolečka, mrkev na nudličky a společně s bobkovým listem orestujeme na rozehřátém másle a oleji až cibule změkne. Poté přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a na plátky nakrájený salám a mícháme dokud slanina nezhnědne.

2

Polovinu rajčat scedíme, rozmačkáme a vložíme do pánve. Ostatní rajčata použijeme celá. Ochutíme solí a pepřem a při nízké teplotě cca 30min povaříme. Podle potřeby podléváme vývarem.

3

Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

4

Vrátíme je do hrnce, smícháme s omáčkou a čerstvým oreganem, rozdělíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept