Rigatoni se salámem a čerstvými bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rigatoni se salámem a čerstvými bylinkami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6415 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
75 g | Anglická slanina |
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
125 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g | Salám Poličan |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Rigatoni |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 18,8mg |
Draslík | 288,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 136,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Cibule, Hovězí vývar základní, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salám Poličan, Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rigatoni se salámem a čerstvými bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kolečka, mrkev na nudličky a společně s bobkovým listem orestujeme na rozehřátém másle a oleji až cibule změkne. Poté přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a na plátky nakrájený salám a mícháme dokud slanina nezhnědne. |
2 | Polovinu rajčat scedíme, rozmačkáme a vložíme do pánve. Ostatní rajčata použijeme celá. Ochutíme solí a pepřem a při nízké teplotě cca 30min povaříme. Podle potřeby podléváme vývarem. |
3 | Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. |
4 | Vrátíme je do hrnce, smícháme s omáčkou a čerstvým oreganem, rozdělíme na talíře a podáváme. |