Jednoduchý recept

Marinovaná červená řepa se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 64154

Ingredience

180 g Červená řepa
Marináda
1 polévková lžíce Ocet jablečný
1,5 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Omáčka sójová
0,5 kávová lžička Pepř cayenský
0,5 kávová lžička Sůl mořská
1 polévková lžíce sirup agávový
Zelenina
1 ks Cibulka lahůdková
0,5 ks Fenykl čerstvý
1 ks Paprika oranžová
1 ks Rajčata
60 g Salát Rosso
Zálivka na zeleninu
1 kávová lžička Ocet jablečný
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 333 kcal
Kilojoule 1 392kJ
11% Sacharidy 41 g
24% Tuky 18 g
83% Sodík 2 g
13% Bílkoviny 7 g

Marinovaná červená řepa se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Den předem si připravíme marinádu: do mísy dáme kvalitní olivový olej, sirup, jablečný ocet, sójovou omáčku, sůl, pepř a marinádu dobře promícháme.

2

Omytou a oloupanou středně velkou řepu nakrájíme na velmi tenké plátky, které potřeme marinádou z každé strany a pak je necháme v marinádě. Mísu zakryjeme a odložíme do chladničky.

3

Druhý den si připravíme zeleninu: očistíme fenykl, odkrojíme z něj tvrdší vrchní část, pár drobných lístků si odložíme na ozdobu a 1/2 fenyklu pokrájíme na plátky. Omyjeme rajče a oranžovou papriku. Rajče si nakrojíme ozdobně na 8 dílků. Papriku rozkrojíme, odstraníme semínka i se žebry a nakrájíme ji na proužky. Malou lahůdkovou očištěnou cibulku pokrájíme na kroužky. Listy červeného salátu omyjeme, vodu setřepeme.

4

Připravíme si zálivku na zeleninu: do hrnečku dáme olej, jablečný ocet, sůl, pepř a promícháme.

5

Na velký mělký talíř kolem dokola poklademe listy salátu. Na ně poklademe plátky červené řepy. Do středu talíře naaranžujeme zeleninu: celkem do středu dáme pokrájené rajče, kolem něj rozložíme plátky fenyklu, na fenykl poklademe proužky papriky, posypeme vše cibulkou a pokapeme zálivkou.

6

Plátky řepy ozdobíme drobnými lístky fenyklové naťe a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz