Marinovaná červená řepa se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaná červená řepa se zeleninou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 64154 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
180 g | Červená řepa |
Marináda | |
---|---|
1 polévková lžíce | Ocet jablečný |
1,5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
0,5 kávová lžička | Pepř cayenský |
1 polévková lžíce | sirup agávový |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
Zelenina | |
1 ks | Cibulka lahůdková |
0,5 ks | Fenykl čerstvý |
1 ks | Paprika oranžová |
1 ks | Rajčata |
60 g | Salát Rosso |
Zálivka na zeleninu | |
1 kávová lžička | Ocet jablečný |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Ocet jablečný, Pepř cayenský, Fenykl čerstvý, Rajčata, Salát Rosso, Ocet jablečný, Pepř bílý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka sójová, Sůl mořská, Paprika oranžová, Olej olivový extra panenský, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cibulka lahůdková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaná červená řepa se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Den předem si připravíme marinádu: do mísy dáme kvalitní olivový olej, sirup, jablečný ocet, sójovou omáčku, sůl, pepř a marinádu dobře promícháme. |
2 | Omytou a oloupanou středně velkou řepu nakrájíme na velmi tenké plátky, které potřeme marinádou z každé strany a pak je necháme v marinádě. Mísu zakryjeme a odložíme do chladničky. |
3 | Druhý den si připravíme zeleninu: očistíme fenykl, odkrojíme z něj tvrdší vrchní část, pár drobných lístků si odložíme na ozdobu a 1/2 fenyklu pokrájíme na plátky. Omyjeme rajče a oranžovou papriku. Rajče si nakrojíme ozdobně na 8 dílků. Papriku rozkrojíme, odstraníme semínka i se žebry a nakrájíme ji na proužky. Malou lahůdkovou očištěnou cibulku pokrájíme na kroužky. Listy červeného salátu omyjeme, vodu setřepeme. |
4 | Připravíme si zálivku na zeleninu: do hrnečku dáme olej, jablečný ocet, sůl, pepř a promícháme. |
5 | Na velký mělký talíř kolem dokola poklademe listy salátu. Na ně poklademe plátky červené řepy. Do středu talíře naaranžujeme zeleninu: celkem do středu dáme pokrájené rajče, kolem něj rozložíme plátky fenyklu, na fenykl poklademe proužky papriky, posypeme vše cibulkou a pokapeme zálivkou. |
6 | Plátky řepy ozdobíme drobnými lístky fenyklové naťe a hned servírujeme. |