Recept

Plněné žampióny s pikantními oříšky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 64161

Ingredience

Náplň do žampiónů
0,5 ks Chilli paprička
1 ks Cibulka lahůdková
25 g Mandle
1 polévková lžíce Máta
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
25 g Ořechy burské pražené
3 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
100 g Pistácie
3 ks Rajčata sušená Bio
3 špetka Sůl mořská
2 polévková lžíce Voda pitná
1 stroužek Česnek
Plněné žampióny s pikantními oříšky
4 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 600 kcal
Kilojoule 2 512kJ
10% Sacharidy 37 g
58% Tuky 43 g
22% Sodík 435 mg
57% Bílkoviny 32 g

Plněné žampióny s pikantními oříšky postup přípravy receptu:

1

Připravíme náplň do žampiónů: večer před přípravou namočíme loupané mandle (přibližně 25ks), pistácie a loupané burské oříšky ((přibližně 30ks) do studené vody. Druhý den oříšky scedíme a v sítu je promyjeme pod studenou vodou a necháme je okapat. Očištěnou lahůdkovou cibulku (bílou část) a stroužek česneku pokrájíme nadrobno a vše dáme do mixéru. Přidáme ještě omytou petrželovou nať, sůl, pepř, kvalitní olivový olej, 2 lžíce vody a směs rozmixujeme na polohrubou hustou kaši.

2

Sušená rajčata pokrájíme na tenké proužky. Malou červenou chilli papričku rozkrojíme, odstraníme semínka a polovinu posekáme na drobné kousky. Omyjeme si 4 lístky z máty peprné (1 lžíce).

3

Do oříškové náplně zamícháme posekané chilli a sušená rajčata. Očištěné a omyté 4 větší (mladé) žampiony naplníme připravenou oříškovou náplní, na každý položíme lístek z máty a servírujeme.

Poznámka

Pokud bychom chtěli mít žampióny více křupavé, rozehřejeme troubu na 40°C. Žampióny vložíme na plech vyložený pečícím papírem a při mírně otevřené troubě je budeme sušit 90-120min.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept