Sušený chlebík z cukety s cibulkou a semínky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 260 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sušený chlebík z cukety s cibulkou a semínky
Celkový čas: | 260 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 240 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 64162 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka lahůdková |
1 ks | Cuketa |
0,5 kávová lžička | Kmín římský |
100 g | Lněné semínko |
0,5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř zelený mletý |
4 polévková lžíce | Sezam - semena |
100 g | Slunečnice loupaná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 388,4mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 25,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Kmín římský, Sezam - semena, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lněné semínko, Olej olivový extra panenský, Pepř zelený mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cibulka lahůdková, Slunečnice loupaná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sušený chlebík z cukety s cibulkou a semínky postup přípravy receptu:
1 | Omytou velkou cuketu rozkrojíme podélně na pokrájíme i se zrníčky na plátky a dáme je do mixéru. Očistíme 2 stroužky česneku a 2 větší lahůdkové cibule. Česnek pokrájíme na plátky, cibuli na tenká kolečka. K cuketě přidáme česnek, 50g lněných semínek, sůl, pepř, olej a vodu. Vše rozmixujeme na polohusté těsto, které z mixéru dáme do mísy. |
2 | Do těsta ještě přidáme slunečnicová loupaná semínka, celá lněná semínka (50g), sezamová semínka, kmín a pokrájenou cibuli. Podle chuti ještě těsto případně dosolíme a vše dobře promícháme. |
3 | Troubu si předehřejeme na 40°C. Plech si vyložíme pečícím papírem, na něj rozetřeme těsto tak, aby bylo silné jen 0.5cm. Plech s těstem vložíme do trouby, troubu pootevřeme asi na 10cm. Budeme ho sušit 2-3hodiny. Pak ho opatrně překlopíme na druhý plech s pečícím papírem, rádýlkem mírně předkrájíme plátky, aby po usušení se lépe nalámaly. Sušíme z druhé strany další 2-3 hodiny. |
4 | Chlebík po usušení nalámeme nebo rozkrájíme. Uchováváme po vychladnutí v dobře uzavřené dóze. Dobrou chuť. |
Poznámka
Sušený chlebík je chutný s čerstvou zeleninou (papriky, rajčata, avokádo, kedlubna, salát) nebo potřené dipy, pomazánkami a pod.