Kanárské brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kanárské brambory
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64172 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory salátové |
100 g | Sůl mořská |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brambory salátové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kanárské brambory postup přípravy receptu:
1 | Malé salátové brambory dobře omyjeme, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Posypeme hrubou mořskou solí a pod pokličkou vaříme asi 20 minut. Hrncem během vaření několikrát zatřeseme, aby se sůl rovnoměrně rozdělila. |
2 | Vodu z uvařených brambor slijeme, hrnec postavíme mimo plotnu a brambory v něm necháme bez pokličky odpařit. Hrncem opět několikrát zatřeseme. Slupky na bramborách se zvolna svraští a potáhnou se bílou vrstvou. |
Poznámka
Kanárské brambory podáváme jako přílohu ke grilovaným masům nebo k rybám.