Jednoduchý recept

Kanárské brambory

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64172
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 kg Brambory salátové
100 g Sůl mořská
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

0% Kalorie 0 kcal
Kilojoule 0kJ
0% Sacharidy 0 g
0% Tuky 0 g
493% Sodík 10 g
0% Bílkoviny 0 g

Kanárské brambory postup přípravy receptu:

1

Malé salátové brambory dobře omyjeme, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Posypeme hrubou mořskou solí a pod pokličkou vaříme asi 20 minut. Hrncem během vaření několikrát zatřeseme, aby se sůl rovnoměrně rozdělila.

2

Vodu z uvařených brambor slijeme, hrnec postavíme mimo plotnu a brambory v něm necháme bez pokličky odpařit. Hrncem opět několikrát zatřeseme. Slupky na bramborách se zvolna svraští a potáhnou se bílou vrstvou.

Poznámka

Kanárské brambory podáváme jako přílohu ke grilovaným masům nebo k rybám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept