Recept

Nejlepší čokoládový dort

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64173
Kategorie: Pečené dorty

Ingredience

na korpus
400 g Cukr krupice
80 g Kakao - prášek
2 kávová lžička Káva instantní
113 g Máslo čerstvé
240 ml Mléko - podmáslí
180 g Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 kávová lžička Soda jedlá
0,3 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tresť vanilková
2 ks Vejce slepičí
240 ml Voda pitná
Na krém
480 g Cukr moučkový
60 g Kakao - prášek
226 g Máslo čerstvé
6 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Tresť vanilková
Na plech
80 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,000 kcal
Kilojoule 4 185kJ
40% Sacharidy 143 g
66% Tuky 49 g
8% Sodík 154 mg
18% Bílkoviny 10 g

Nejlepší čokoládový dort postup přípravy receptu:

1

Dvě dortové formy o průměru 20 cm vyložíme pečicím papírem, vymažeme rozpuštěným máslem, vysypeme moukou.

2

V kuchyňském robotu smícháme mouku, sůl, sodu, cukr, kakao. Přimícháme rozšlehaná vejce, rozpuštěné máslo, vanilkovou tresť a podmáslí. Šleháme dohladka. Poté přelijeme do mísy a zlehka vmícháme horkou, čerstvě uvařenou instatní kávu. Těsto dost zřídne.

3

Hotové těsto rozdělíme do dvou forem, povrch uhladíme a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 35 minut. Zda jsou korpusy upečené, poznáme tak, že vpíchneme do těsta špejli a pokud se na ni těsto nelepí, jsou korpusy upečené.

4

Upečené corpusy necháme asi 15 minut zchladnout, poté je vyklopíme z forem a necháme zcela vychladnout.

5

V mezičase v mixeru ušleháme změklé máslo s kakaem dohladka, poté přilijeme vanilkovou tresť a přisypeme cukr. Po lžících zašleháváme smetanu, až získáme krémovitou konzistenci.

6

Korpusy podélně rozřízneme, potřeme krémem, opět spojíme a celé korpusy potřeme krémem. Před podáváním necháme dorty vychladit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept