Jednoduchý recept

Nejlepší drožďová polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64175
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

3 ks Cibulka jarní
42 g Droždí
2 ks Karotka
1 ks Kedlubna
60 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 špetka Muškátový oříšek
1 ks Ředkvička
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Tymián čerstvý
1 l Vývar zeleninový
Na ozdobu
100 g Créme fraiche
2 polévková lžíce Pažitka

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 389 kcal
Kilojoule 1 629kJ
6% Sacharidy 23 g
41% Tuky 30 g
53% Sodík 1 g
15% Bílkoviny 8 g

Nejlepší drožďová polévka postup přípravy receptu:

1

Očištěnou zeleninu nakrájíme na jemné hranolky a osmažíme na másle, poté vmícháme rozdrobené droždí a necháme lehce osmahnout. Když se droždí rozpustí, vsypeme mouku, chvilku smažíme, poté zašleháme zeleninový vývar, přihodíme jednu snítku čerstvého tymiánu a na mírném plameni vaříme zhruba 15 – 20 minut. Na závěr vmícháme smetanu, strouhaný muškátový oříšek a sůl.

2

Jemně pokrájenou pažitku promícháme s crème fraîche a vkládáme lžíci do každého talíře polévky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept