Nejlepší drožďová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší drožďová polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64175 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
42 g | Droždí |
2 ks | Karotka |
1 ks | Kedlubna |
60 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 špetka | Muškátový oříšek |
1 ks | Ředkvička |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Tymián čerstvý |
1 l | Vývar zeleninový |
Na ozdobu | |
---|---|
100 g | Créme fraiche |
2 polévková lžíce | Pažitka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 51,7mg |
Draslík | 636,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Droždí, Karotka, Kedlubna, Muškátový oříšek, Ředkvička, Tymián čerstvý, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový, Créme fraiche mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nejlepší drožďová polévka postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou zeleninu nakrájíme na jemné hranolky a osmažíme na másle, poté vmícháme rozdrobené droždí a necháme lehce osmahnout. Když se droždí rozpustí, vsypeme mouku, chvilku smažíme, poté zašleháme zeleninový vývar, přihodíme jednu snítku čerstvého tymiánu a na mírném plameni vaříme zhruba 15 – 20 minut. Na závěr vmícháme smetanu, strouhaný muškátový oříšek a sůl. |
2 | Jemně pokrájenou pažitku promícháme s crème fraîche a vkládáme lžíci do každého talíře polévky. |