Nejlepší dukátové buchtičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší dukátové buchtičky
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64177 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
10 g | Citronová kůra |
80 g | Cukr krupice |
25 g | Droždí |
100 g | Máslo čerstvé |
750 ml | Mléko polotučné |
600 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Na vymazání a potírání | |
130 g | Máslo čerstvé |
Na šodo | |
100 g | Cukr krupice |
10 g | Cukr vanilka |
8 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 674,8mg |
Draslík | 253,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 718,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Droždí, Sůl, Vejce slepičí, Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nejlepší dukátové buchtičky postup přípravy receptu:
1 | Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem. |
2 | V misce utřeme rozdrobené droždí s cukrem, lžící vlažného mléka a vmícháme lžíci mouky. Necháme droždí vzejít. |
3 | Do mísy prosejeme mouku (hrst si necháme na vál), cukr, strouhanou citronovou kůru, sůl, mléko s rozšlehanými vejci, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek. Vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Pod utěrkou necháme těsto asi 60 minut kynout. |
4 | Z vykynutého těsta uválíme úzké válečky, krájíme z nich malé dílky, které krájíme na malé kousky. Klademe je těsně vedle sebe do pekáče, po všech stranách pečlivě potíráme rozpuštěným máslem. Buchtičky necháme v pekáči vykynout. Před pečením ještě potřeme celý povrch máslem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova. |
5 | V mezičase připravíme šodó. Žloutky šleháme s cukrem do pěny, zašleháme víno a ve vodní lázni za stálého šlehání necháme zhoustnout, ale nevaříme. Do hotového šodó vmícháme vanilkový cukr. |
6 | Buchtičky rozdělujeme na porce a na talíři přeléváme šodó. |