Recept

Banány máčené v čokoládovo-fíkovém krému

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 17 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 64184
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

4 ks Banány
Na obalení
1 ks Grapefruity
50 g Mandle
2 polévková lžíce Sirup javorový
2 polévková lžíce Slunečnice loupaná
Čokoládová poleva
4 ks Fíky čerstvé
3 polévková lžíce Olej kokosový
3 polévková lžíce Svatojánský chléb - karobový prášek světlý
1 ks Vanilkový lusk
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 973 kcal
Kilojoule 4 071kJ
52% Sacharidy 186 g
42% Tuky 31 g
1% Sodík 14 mg
25% Bílkoviny 14 g

Banány máčené v čokoládovo-fíkovém krému postup přípravy receptu:

1

Den předem si namočíme do studené vody loupané mandle. Druhý den je promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a osušíme je. Poté je posekáme na malé kousky a dáme je do mísy. Přidáme k nim posekaná slunečnicová semínka. V druhé misce smícháme javorový sirup a šťávu z jednoho grapefruitu.

2

Pak si připravíme čokoládovou polevu: pokrájené omyté zralé fíky dáme do mixéru, přidáme tekutý kokosový olej, karobový prášek, vyškrabaná semínka z jednoho vanilkového lusku, vodu a vše rozmixujeme na jemný kakaový krém. Krém rozdělíme do dvou misek.

3

Zralé oloupané banány napíchneme na špejle, potřeme je připraveným sirupem, pak je obalíme v rozsekaných mandlích se semínky a dáme na na talíře. Ke každé porci dáme misku s čokoládovým krémem.

4

Obalené banány s mandlemi si namáčíme do krému. Dobrou chuť.

Poznámka

Karobový prášek můžeme nahradit kvalitním kakaem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept