Nejlepší dýňový kompot - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 230 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší dýňový kompot
Celkový čas: | 230 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64186 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
3 ks | Citrony |
2 kg | Cukr krupice |
3 ks | Cukr vanilka |
5 kg | Dýně |
5 ks | Hřebíček |
35 g | Kyselina citronová |
2 ks | Pomeranče |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 123g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 911,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 19g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,8mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Dýně, Hřebíček, Pomeranče, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kyselina citronová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Nejlepší dýňový kompot postup přípravy receptu:
1 | Pomeranče a citrony oloupeme, odstraníme pecičky a nakrájíme na kostičky. |
2 | Připravíme si nálev smícháním vody s cukrem, kyselinou citronovou, hřebíčky, skořicí, vanilkovými cukry a nakrájenými citrusy, vše pečlivě promícháme. Do nálevu vložíme nakrájenou dýni a pod fólií necháme 24 hodin louhovat. |
3 | Druhý den po menších dávkách vaříme, až dýně zprůhlední. Poté plníme do sklenic a při 85 °C sterilizujeme zhruba 15 – 20 minut. |