Nejlepší grilovaná krkovice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší grilovaná krkovice
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 14 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64188 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
200 g | Vepřová krkovice R.B. |
Na marinádu | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
125 ml | Olej olivový |
6 ks | Pepř černý celý |
125 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 polévková lžíce | Rozmarýn sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 134,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 402,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rozmarýn čerstvý, Bobkový list, Česnek, Pepř černý celý, Rozmarýn sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sůl mořská, Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vepřová krkovice R.B. nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Nejlepší grilovaná krkovice postup přípravy receptu:
1 | Plát krkovice po obvodu maso svážeme potravinářským provázkem, aby při grilování drželo tvar. Konce provázku odstřihneme, aby nezačaly při grilování hořet. |
2 | Přes noc dáme maso do marinády, kterou připravíme smícháním piva s olejem. Přidáme drcený česnek, pepř, rozmarýn, hořčici a bobkový list. |
3 | Druhý den maso vyjmeme z marinády, osušíme, osolíme, dáme na rozpálený gril, na maso položíme snítku rozmarýnu a z každé strany grilujeme zhruba 6 – 7 minut, podle síly plátu masa. |
4 | Než maso budeme porcovat, necháme ho chvíli odpočinout. |