Jednoduchý recept

Nejlepší grilovaná krkovice

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 24 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 14 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64188
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl mořská
200 g Vepřová krkovice R.B.
Na marinádu
2 ks Bobkový list
4 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
125 ml Olej olivový
6 ks Pepř černý celý
125 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 polévková lžíce Rozmarýn sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 622 kcal
Kilojoule 2 603kJ
3% Sacharidy 10 g
86% Tuky 64 g
49% Sodík 988 mg
4% Bílkoviny 2 g

Nejlepší grilovaná krkovice postup přípravy receptu:

1

Plát krkovice po obvodu maso svážeme potravinářským provázkem, aby při grilování drželo tvar. Konce provázku odstřihneme, aby nezačaly při grilování hořet.

2

Přes noc dáme maso do marinády, kterou připravíme smícháním piva s olejem. Přidáme drcený česnek, pepř, rozmarýn, hořčici a bobkový list.

3

Druhý den maso vyjmeme z marinády, osušíme, osolíme, dáme na rozpálený gril, na maso položíme snítku rozmarýnu a z každé strany grilujeme zhruba 6 – 7 minut, podle síly plátu masa.

4

Než maso budeme porcovat, necháme ho chvíli odpočinout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept