Ořechové pyré s žampiónovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechové pyré s žampiónovou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 64195 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Karotka |
0,3 kávová lžička | Kmín mletý |
0,5 polévková lžíce | Kvasnicové vločky |
1 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
150 g | Ořechy makadamové |
150 g | Ořechy vlašské |
300 g | Pastinák |
2 špetka | Pepř bílý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Žampionová omáčka | |
---|---|
1 kávová lžička | Citrónová šťáva |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
25 g | Ořechy makadamové |
25 g | Ořechy vlašské |
2 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
3 ks | Žampiony - sterilované |
Salát z červené řepy | |
1 polévková lžíce | Křen |
1 kávová lžička | Ocet jablečný |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř citronový |
150 g | Řepa Červená Bio |
2 kávová lžička | Sirup javorový |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 672,1mg |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Karotka, Ořechy vlašské, Pepř bílý, Sůl, Ořechy vlašské, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná, Žampiony - sterilované, Křen, Ocet jablečný, Sirup javorový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Olej z vlašských ořechů, Pastinák, Olej olivový extra panenský, Olej olivový extra panenský, Pepř citronový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kvasnicové vločky, Ořechy makadamové, Citrónová šťáva, Ořechy makadamové, Řepa Červená Bio nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechové pyré s žampiónovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Den předem si namočíme makadamové a vlašské ořechy do studené vody. Druhý den ořechy scedíme, vlašské ořechy oloupeme, oboje změklé ořechy pokrájíme, odložíme z nich 1/4 (na žampionovou omáčku) a ostatní dáme do mixéru. Oloupeme a omyjeme sladký pastinák, malou karotku, malý stroužek česneku a pokrájené suroviny dáme do mixéru. Přidáme sůl, mletý pepř, mletý kmín, kvasnicové vločky, kvalitní olej a vše rozmixujeme na hladké husté pyré. |
2 | Pak si připravíme žampionovou omáčku: do mixéru nakrájíme na plátky očištěné žampióny, přidáme 50g namočených ořechů, olej, sůl, pepř, citrónovou šťávu a vodu. Vše rozmixujeme dohladka, podle chuti omáčku dochutíme solí i pepřem. |
3 | Pak připravíme salát z červené řepy: omytou a oloupanou řepu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Kousek křenu oloupeme, omyjeme, jemně nastrouháme a přidáme k řepě. Dochutíme ji olejem, sirupem, solí, pepřem a jablečným octem. Salát zlehka promícháme vidličkou. |
4 | Kaši dáme na talíř, omáčku do omáčníku a salát z řepy dáme do misky. Vše podáváme tak, aby se mohla omáčka nalít na kaši podle chuti. Salát je příloha. |