Recept

Marinované žampióny s oříškovou pomazánkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 64201
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Obloha na salátové listy
1 šálek Celer řapíkatý
1 ks Cibulka jarní
1 ks Karotka
2 ks Rajčata
60 g Salát hlávkový
Marináda se žampióny
1 kávová lžička Olej chilli
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Omáčka sójová
3 polévková lžíce Voda pitná
8 ks Žampiony čerstvé
Pomazánka
0,5 polévková lžíce Kvasnicové vločky
0,5 polévková lžíce Limetková šťáva
50 g Mandle
2 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
3 polévková lžíce Sezam loupaný bílý bio
100 g Slunečnice loupaná
2 špetka Sůl mořská
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 470 kcal
Kilojoule 1 966kJ
15% Sacharidy 53 g
26% Tuky 20 g
21% Sodík 422 mg
71% Bílkoviny 40 g

Marinované žampióny s oříškovou pomazánkou postup přípravy receptu:

1

Připravíme si marinádu: do misky vlijeme olivový a chilli olej, přidáme sójovou omáčku a vodu. Očištěné žampióny (8 malých kusů) omyjeme, nakrájíme je na tenké plátky a zamícháme do marinády. Necháme je marinovat 25-30 minut.

2

Omyjeme 4 listy hlávkového salátu (50-60g), vodu z nich dobře setřepeme, případně je osušíme papírovou utěrkou. Omytá zralá rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Karotku oškrabeme, omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Malou jarní cibulku a malý stonek řapíkatého celeru očistíme a nakrájíme na kolečka.

3

Připravíme si oříškovou pomazánku: do mixéru dáme nastrouhané mandle, slunečnicová semínka, sezamová semínka, kvasnicové vločky, 1 pokrájené rajče, sůl, pepř, limetkovou šťávu, vodu a směs rozmixujeme na hustou pomazánku, kterou dáme do misky. Omyjeme si malý svazek pažitky, pokrájíme ji nadrobno a zamícháme ji pomazánky.

4

Salátové listy rozložíme na větší bambusové rohožce. Každý list potřeme pomazánkou, na ni poklademe pokrájenou zeleninu (rajčata, karotku, celer cibulku), marinované plátky žampiónů a salát zavineme do tvaru kornoutků. Každý kornoutek zespodu zabalíme do proužku pečícího papíru, aby se daly vzít do ruky. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept