Grilovaný losos s chilli glazurou a limetkovým créme fraiche - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný losos s chilli glazurou a limetkovým créme fraiche
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64202 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
200 g | Créme fraiche |
4 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 ks | Limetka |
600 g | Losos - filety |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 611,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 344,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Cukr třtinový, Koriandr čerstvý, Limetka, Losos - filety, Ocet vinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný losos s chilli glazurou a limetkovým créme fraiche postup přípravy receptu:
1 | Všechny stroužky česneku od sebe oddělíme, ale neloupeme je. |
2 | Cibuli nakrájíme na tenké plátky, a spolu s česnekem je opečeme na pánvi až dohněda. Poté česnek oloupeme. |
3 | Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme ji na jemno. Povaříme ji 15 minut ve vodě, poté slijeme, smícháme se třtinovým cukrem, octem, cibulí a česnekem. Rozmixujeme dohladka. |
4 | Lososa nakrájíme na čtyři filety - každý o váze 150 g. Potřeme chilli omáčkou a grilujeme 8 minut. |
5 | Limetu oloupeme a poté nakrájíme na skrojky. Kůru nastrouháme na jemno a smícháme ji s créme fraiche. |
6 | Koriandr nasekáme na jemno. |
7 | Rybu podáváme přelitou další chilli omáčkou s dipem z créme fraiche a skrojky citronu, vše posypané koriandrem. |
Poznámka
Créme fraiche můžeme nahradit zakysanou smetanou. Jako příloha se hodí zelené fazolky, rýže nebo salát.