Jednoduchý recept

Grilovaný losos s chilli glazurou a limetkovým créme fraiche

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 64202
Kategorie: Maso

Ingredience

6 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
200 g Créme fraiche
4 polévková lžíce Cukr třtinový
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 ks Limetka
600 g Losos - filety
4 polévková lžíce Ocet vinný

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 448 kcal
Kilojoule 1 872kJ
7% Sacharidy 25 g
33% Tuky 25 g
5% Sodík 109 mg
57% Bílkoviny 32 g

Grilovaný losos s chilli glazurou a limetkovým créme fraiche postup přípravy receptu:

1

Všechny stroužky česneku od sebe oddělíme, ale neloupeme je.

2

Cibuli nakrájíme na tenké plátky, a spolu s česnekem je opečeme na pánvi až dohněda. Poté česnek oloupeme.

3

Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme ji na jemno. Povaříme ji 15 minut ve vodě, poté slijeme, smícháme se třtinovým cukrem, octem, cibulí a česnekem. Rozmixujeme dohladka.

4

Lososa nakrájíme na čtyři filety - každý o váze 150 g. Potřeme chilli omáčkou a grilujeme 8 minut.

5

Limetu oloupeme a poté nakrájíme na skrojky. Kůru nastrouháme na jemno a smícháme ji s créme fraiche.

6

Koriandr nasekáme na jemno.

7

Rybu podáváme přelitou další chilli omáčkou s dipem z créme fraiche a skrojky citronu, vše posypané koriandrem.

Poznámka

Créme fraiche můžeme nahradit zakysanou smetanou. Jako příloha se hodí zelené fazolky, rýže nebo salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept