Ty nejlepší kremrole - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ty nejlepší kremrole
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64204 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
250 g | Máslo čerstvé |
7 polévková lžíce | Mléko kefírové |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na náplň | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
280 g | Cukr krupice |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
60 ml | Voda pitná |
Na potření | |
50 g | Máslo čerstvé |
Na posypání | |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 137,6mg |
Draslík | 42,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 108,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný žloutek slepičí, Citronová šťáva, Cukr krupice, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko kefírové, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ty nejlepší kremrole postup přípravy receptu:
1 | Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 200 °C. |
2 | Do mísy prosejeme mouku, nakrájené kousky másla a nalijeme kefír. Rychle zpracujeme nelepivé, hladké těsto. Z těsta tvarujeme kouli, zabalíme do fólie a nejlépe přes noc dáme do lednice. |
3 | Druhý den těsto rozdělíme na poloviny, vyválíme dvě 3 mm silné obdélníkové placky. Pomocí pravítka nakrájíme pruhy dlouhé 20 cm a široké 3 cm. Pruhy namotáme na kremrolové trubičky potřené máslem, na koncích těsto přitiskneme. Stejně zpracujeme i druhou placku. |
4 | Kremrole naskládáme na plechy, necháme mezi trubičkami rozestupy, pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Ještě teplé kremrole sundáme z trubiček a necháme vychladnout. |
5 | V mezičase připravíme náplň. V kastrole rozvaříme cukr s vodou. V míse vyšleháme bílky se solí, poté pomalu zašleháváme horký cukerný rozvar. Na závěr zašleháme citronovou šťávu. Šleháme, dokud krém nezchladne. |
6 | Krém nandáme do cukrářského sáčku a plníme vychladlé kremrole. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem. |