Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64204
Kategorie: Zákusky

Ingredience

250 g Máslo čerstvé
7 polévková lžíce Mléko kefírové
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Na náplň
1 polévková lžíce Citronová šťáva
280 g Cukr krupice
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný bílek slepičí
60 ml Voda pitná
Na potření
50 g Máslo čerstvé
Na posypání
3 polévková lžíce Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 577 kcal
Kilojoule 2 412kJ
18% Sacharidy 63 g
45% Tuky 34 g
3% Sodík 67 mg
13% Bílkoviny 7 g

Ty nejlepší kremrole postup přípravy receptu:

1

Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 200 °C.

2

Do mísy prosejeme mouku, nakrájené kousky másla a nalijeme kefír. Rychle zpracujeme nelepivé, hladké těsto. Z těsta tvarujeme kouli, zabalíme do fólie a nejlépe přes noc dáme do lednice.

3

Druhý den těsto rozdělíme na poloviny, vyválíme dvě 3 mm silné obdélníkové placky. Pomocí pravítka nakrájíme pruhy dlouhé 20 cm a široké 3 cm. Pruhy namotáme na kremrolové trubičky potřené máslem, na koncích těsto přitiskneme. Stejně zpracujeme i druhou placku.

4

Kremrole naskládáme na plechy, necháme mezi trubičkami rozestupy, pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Ještě teplé kremrole sundáme z trubiček a necháme vychladnout.

5

V mezičase připravíme náplň. V kastrole rozvaříme cukr s vodou. V míse vyšleháme bílky se solí, poté pomalu zašleháváme horký cukerný rozvar. Na závěr zašleháme citronovou šťávu. Šleháme, dokud krém nezchladne.

6

Krém nandáme do cukrářského sáčku a plníme vychladlé kremrole. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept