Recept

Tvarohové koblihy s ovocnou pěnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64205
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
3 polévková lžíce Cukr moučkový
1 balení Kypřicí prášek do pečiva
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
60 ml Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Rum
250 g Tvaroh tučný
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
Na smažení
500 ml Olej rostlinný
Na pěnu
3 polévková lžíce Cukr moučkový
100 g Maliny
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,185 kcal
Kilojoule 4 958kJ
15% Sacharidy 53 g
135% Tuky 102 g
5% Sodík 102 mg
30% Bílkoviny 17 g

Tvarohové koblihy s ovocnou pěnou postup přípravy receptu:

1

V míse rozšleháme tvaroh s mlékem, vejci a žloutkem, rozpuštěné máslo a rum. Smícháme všechny sypké suroviny na těsto a přidáme k tvarohové směsi. Vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 10 minut odpočinout.

2

Lžící vykrajujeme velké noky a smažíme z obou stran ve vroucím oleji. Nejprve smažíme přikryté, po obrácení už bez poklice.

3

Usmažené koblihy necháme na ubrousku, aby se vsákl přebytečný tuk.

4

Na pěnu ušleháme pevný sníh z bílků se solí, poté postupně zašleháváme cukr. Na závěr vsypeme po částech maliny a ušleháme hustou pěnu.

5

Koblihy podáváme ozdobené malinovou pěnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept