Tvarohové koblihy s ovocnou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové koblihy s ovocnou pěnou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64205 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 balení | Kypřicí prášek do pečiva |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
60 ml | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Rum |
250 g | Tvaroh tučný |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Na smažení | |
---|---|
500 ml | Olej rostlinný |
Na pěnu | |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
100 g | Maliny |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 175,2mg |
Draslík | 107,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 172,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 8,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 137,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Rum, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Olej rostlinný, Cukr moučkový, Maliny, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové koblihy s ovocnou pěnou postup přípravy receptu:
1 | V míse rozšleháme tvaroh s mlékem, vejci a žloutkem, rozpuštěné máslo a rum. Smícháme všechny sypké suroviny na těsto a přidáme k tvarohové směsi. Vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 10 minut odpočinout. |
2 | Lžící vykrajujeme velké noky a smažíme z obou stran ve vroucím oleji. Nejprve smažíme přikryté, po obrácení už bez poklice. |
3 | Usmažené koblihy necháme na ubrousku, aby se vsákl přebytečný tuk. |
4 | Na pěnu ušleháme pevný sníh z bílků se solí, poté postupně zašleháváme cukr. Na závěr vsypeme po částech maliny a ušleháme hustou pěnu. |
5 | Koblihy podáváme ozdobené malinovou pěnou. |